Bugün çok sevdiğim bir tatlının tarifini vereceğim.Aynı zaman da PDÇS-20 etkinliğine de bu tarifle katılmak istiyorum.Etkinliği düzenleyen http://mucizembenibul.blogspot.com kolay gelsin der daveti için de teşekküretmek istiyorum.
Malzememiz:
2 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı
250 gr kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
150 gr tereyağı
İstenirse üzerine toz antep fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye ayıralım.Elde ettiğimiz 4 yufkanın her birini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatalım.Islattığımız yufkanın üzerine parçalara böldüğümüz tel kadayıftan serpelim.Onun üzerine de bol miktarda ceviz serpelim.Yufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayıp sıkıca saralım.Ruloları 2 parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizelim.Üzerine tereyağı eritip gezdirelim.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim. İstenirse üzerine servis yaparken antep fıstığı dökülebilir.Afiyet olsun .
8 yorum:
ellerin dert görmesin ablacım yine harika olmuşş bende çok severim ama bu ara yasak (kilo vercem biraz inş)ama sonra isterim snden olurmuu :)
ellerine saglik
harika gorunuyor tatlin
www.yenitadlar.blogcu.com
geldiiim çok özür canım
emeğine sağlık
tarifi aldım
arkadaş listemdesin
inanılmaz güzelll
ellerine sağlık
sevgiler
OLSAYDI DA YESEYDİM 2 PARÇA :)
ELLERİNE SAĞLIK...
SICACIK SEVGİLER..
selammm ellerinize sağlık enfes görünüyor tatlı harika olmuş emeklerinize sağlık güzel günlerr mutlu haftalar
kadayıf tatlısını çok severim bu bir başka görünüyor tarifini aldım çok yakın zamanda yapacağım ellerine sağlık tarifleriniz harika başka söz yok bunun üstüne nermin
dün akşam denedim çok lezzetli olduteşekkürler
Yorum Gönder