Pages

12 Ağustos 2008

ETLİ YAPRAK SARMA



Kim sevmez ki yaprak sarmasını.Üzerine de sarımsaklı yoğurt oldumu tamam artık.Gelelim tarifimize.


Malzememiz:Yine göz kararı olacak,artık idare edin .

250 gr dan biraz fazla kıyma
Yarım su bardağı kadar pirinç
1 tane orta büyüklükte soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Asma yaprağı

Yapılışı:Önce yapraklarımız haşlanır.Yapraklar haşlanırken bir kabın içine etimiz,pirincimiz,ince ince doğranmış soğanımız,yine ince doğranmış maydanozumuz,tuzumuz ,karabiberimiz ve de salçamız konularak bir güzel yoğurulur.Sonra teker teker yapraklarımız sarılır.Çok emekli bir iş.Ama lezzeti için bu emeğe değer.Çok sıkı sarmayalım tencereyede sıkı bir şekilde dizmeyelim.Tenceremiz dolduktan sonra üzerine tavada tereyağlı salça hazırlayıp sarmaların üzerine dökülür.Bir miktarda su eklenir.Suyun miktarı sarmaların üzerini geçmemeli.Yaklaşık yarısı kadar olmalı. Artık sarmalarımız pişmeye hazırdır.Sarmalarmız piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsunnn ...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selam.bencede sarmayı kim sevmezki...helede sarımsaklı yoğurtla...ohhh nefis valla...elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Adsız dedi ki...

Merhaba:) şimdi sen gel bloğuma yorum yaz çek beni buraya..Ve benim etli yaprak dolmada gözüm kalsın..:)) olacak şey mi şimdi? :))inan bana çok canım çekti..eskisi gbi zamanım da yok işyerimden yorgun gidiyorum eve..Birine yaptırmam lazım..:)Bu aralar teyzoşum bizde ona siparş edip yemem lazım...Harika görünüyorlar..Ellerine sağlık..Sevgimle..
sehnazmutfakta.blogcu.com

HÜLYA dedi ki...

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika