Pages

10 Eylül 2008

GÜLLAÇ

Ramazanın gülü güllaç.Güllaçsız ramazan olur mu olmaz tabii ki.Ben ramazanda sık sık yaparım güllacı.Ailecek çok severiz.Özellikle fındıklısı benim favorim.

Malzememiz:
250 gr güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
İsteğe göre 1 su bardağı kadar ceviz ,fındık,fıstık

Yapılışı:Önce sütü kaynatalım içine toz şekeri ve vanilyayı ilave edelim.Şeker eridikten sonra bir tepsiye şekerli sütten biraz dökelim.El yakmayacak ısıya geldikten sonra güllaç yapraklarını tek tek yumuşatıp diğer tepsiye alalım.Sırayla dizelim.250 gr da 10 tane güllaç yaprağı oluyor.5. yapraktan sonra araya ceviz,fındık,fıstık artık hangisini tercih ederseniz serpelim.Aynı işleme devam edelim.Güllaç yaprakları bittikten sonra geri kalan sütüde güllaçların üzerine dökelim.İstediğimiz gibi süsleyip 4- 5 saat sonra servis yapabiliriz.Afiyet olsun. (Bu arada yazmayı unuttum eğer gülsuyunu seviyorsanız sütün içine gülsuyu da ilave edebilirsiniz)



4 yorum:

Öznur dedi ki...

Merhabalar,
Bende ilk kez bu ramazan güllaç yaptım eşim çok beğendi. Bende vanilyalı yapmıştım ama denemek için artan yufkalarla gül suluda deniycem.
Seninki harika gözüküyor ellerine sağlık canım. Yiyenlere afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar dilerim.

Sevgilerle...

sarımutfak-hande dedi ki...

ÇOK SEVERİM BU RAMAZAN HENÜZ YAPMADIM YAPACAĞIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ
SEVGİLERİMLE

ab-ı hayat dedi ki...

Nefis görünüyor,ellerine sağlık.Asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet benim için:))


sevgiler...

durutarifler dedi ki...

Bende bayılırım Güllaca. Yaptım ama ben fotoraflayamadan yendi bitti. Yine yapıp fotolamak lazım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika