Pages

8 Mart 2013

BAKLAVA YUFKASI İLE PATATESLİ BÖREK


Bir güzel börek daha .Hem güzel hem de oldukça pratik.Denemenizi tavsiye ederim.

Malzememiz:

  • Hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 tane haşlanmış patates
  • 1 tane kavrulmuş soğan
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurta beyazı
Yapılışı:Dört tane yufka alınır.Araları su ve yağ karışımı ile ıslatılır.Uzun kenarına patates soğan,tuz ve karabiber karışımı sürülür ve rulo yapılır.Üç parmak uzunluğunda kesilir.Tepsiye  
aralıklı dizilir.Buzluğa konulur.10-15 dakika bekledikten sonra buzluktan çıkarılır ve buzdolabı poşetine  konulur.Tekrar buzluğa kaldırılır.Arzu edildiği zaman buzluktan çıkaralır.10-15 dakika bekledikten sonra çırpılmış yumurta beyazına batırılır ardından susam ve çörekotuna bulanır.180 derece de kızarana kadar pişirilir.Servis yapılır.




1 yorum:

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

HEP MERAK EDİYORUM AMA BİR TÜRLÜ YAPMADIM
TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN HAYIRLI GECELER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika