Malzemeler :1 kase mantar (İnce ince kıyılmış 3-4 mantar)
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 soğan
1 su bardağı süt
1 tutam maydanoz
Su
Tuz
Yapılışı :Tereyağı tencereye alınarak eritilir. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba kaşığı un eklenir.Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir.Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır. Afiyet olsunnnn.
4 yorum:
Çok severim, davet sofralarında da çok yakıştırırım mantar çorbasını. Ellerine sağlık Sevgicim sevgiler...
çok severim ellerine sağlık cnm
harika olmuş
sıcacık sevgiler
ellerine sağlık,
sevgilerimle
Nefis görünüyor, ellerine saglik canim.
Hayirli cumalar.
Yorum Gönder