Pages

16 Ocak 2008

SARMA

Biliyorum herkes biliyordur yaprak sarması nasıl yapılır.Ama olsun ben yine de yazayım.Tabii ki içine konulan iç malzemeler yöreden yöreden kişiden kişiye değişiyor böyle olunca da tat farklılığı oluşuyor.Benim yaptığım zeytinyağlı sarma aşağıda tarifini verdiğim şekilde oluyor.Biz bu tatı çok seviyoruz.Umarım sizde seversiniz.




Malzemeler:
Pirinç
Soğan
Dereotu
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Salça
Limon
Asma yaprağı
Yapılışı:Soğanlarımız ince ince doğranır.Zeytinyağında bir güzel kavrulur.İçine az miktarda salça ,az kırmızı biber ve az karabiber katılır.Pirinçte ilave edilip bir kaç kez karıştırıldıktan sonra dereotu ve naneyi de ilave ederiz yine karıştırırız.Tabii tuzu unutmayalım.Az miktar su ilave edelim.Çok hafiften pişecek.İç harcımız hazır.Diğer tarafta asma yapraklarımızı haşlarız.Sonra da ince ince sararız.Tenceremize sıraladıktan sonra üzerine br limonun suyunu sıkarız. Az su ilave edilip kısık ateşte pişiririz.Dikkat su miktarı iyi ayarlanmalı çok su olursa pirinçler çok pişer lapa gibi olur.Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

dolma çok güzel gözüküyo........
ellerinize saglık
ablcm hepsi güzel ama dolmanın yeri ayrı

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika