Pages

31 Ocak 2008

ACEM PİLAVI


Yine yöresel bir tarifle buradayım.Acem pilavı kim yediyse çok sevdi.Ben zaten çok seviyorum .Yanında birde hoşaf oldu mu tam anlamıyla mükemmel oluyor.Gelelim tarifimize
Malzemeleri:
Haşlanmış tavuk eti
2 soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Sıvı yağ ve tereyağı
Yapılışı:Önce etlerimiz parçalara ayrılır.Soğanlarımız küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur

İçine tavuk etlerimiz de atılır.Onlarda şöyle bir kavrulur

Sonra pirincimiz ,tuzumuz ve suyumuzda konulur.Kısık ateşte pişirilir . Piştikten sonra biraz dinlendirilir.Düz bir servis tabağına ters çevrilerek ikram edilir.Hem gösterişli hemde lezzetli bir pilav.Afiyet olsunnn





10 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..bayıldım ben bu pilava...yanında da hoşafmı??? ne zaman geleyim yemege:))))eline saglık..sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
gerçekten harika bir lezzet.ellerine sağlık canım.banada beklerim
sevgilerimle

EZGi :)) dedi ki...

inanılmaz bişiy olmuşşş bu yaaaaa.enfessssss.....
ellerine saglık canım
sevgiler

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nefisss görünüyor,ellerinize sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

Muhteşemm... Pilavın her türlüsünü seven biri olarak buna da bayıldım. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

olagan ustu birsey olmus bu ya...
ellerine emegine saglik canim
tam da aksam yemegi oncesi ...:)
sen dusun artik...

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Bu süper yaaa...

Adsız dedi ki...

denedim. Süper oldu, ellerinize sağlık.yanlız çok lezzetli olduğu için biraz fazla yedim.buna dikkat etmeli:)

didar ın annesi

Adsız dedi ki...

ecem pilavını yapıp yedim çok güzel oluyor ellerinize sağlık bu tarifi yapmıyanlar mutlaka denesin pişman olmıyacaklar eminim bundan çok lezzetli çokkkkkkkkkkkkk
nermin

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Burcu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika