Pages

8 Şubat 2008

ISLAK KEK

Bu gün çok sevdiğim bir keki yayınlamak istiyorum.Uzun yıllardan beri yaparım.İlk yaptığımda liseye gidiyordum.Hiç unutmam çok sevdiğim bir ablam vardı bir gün pikniğe gidecektik bana sen kek yapabilirmisin dedi ben de yaparım dedim.Dur sana bir tarif vereyim dedi.O an bulduğum bir peçetenin üstüne tarifi yazdım ve hemen yaptım.Süper bir şey olmuştu.O günden bu yana yaparım.Benim gibi çocuklarımda çok sever. Uzun süre tazeliğini koruyan bir kek.Eminim herkesin bildiği bir kektir ama olsun burada da olsun değil mi :)

Gelelim tarife

Malzemesi:

4 yumurta

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ (250 gr margarinde olabilir ben sıvı tercih ediyorum )

2-3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

Yapılışı:Süt,sıvı yağ,şeker, kakao karıştırılır bir bardak ayırıp yumurtalar ilave edilir.Sonra içine kabartma tozu ,vanilya,un ilave edilip karıştırılır.Karışım yağlanmış kek kalıbına(borcama siz neyi uygun görürseniz ) dökülür. Ben genelde kekleri soğuk fırına sürerim.Bu kekide öyle yapıyorum.180 derecede 60 dakika pişiriyorsunuz.Hiç kapağını açmanıza gerek yok. Pişip pişmediğinide kontrol etmeyin.Emin olun 60 dakika yeterli.Tabii bu benim kullandığım borcama göre .Eğer kek kalıbı olursa kontrol etmenizde fayda var belki içi pişmeye bilir. Piştikten sonra ayırmış olduğumuz karışım kekin üzerine dökülür.Onun üzerinede hindistan cevizi serpilir.Afiyet olsun









7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel kabarmış ellerine sağlık

ball kabak dedi ki...

Ne kadar güzel kabarmış ellerine sağlık

Gülden dedi ki...

Sevgili selil cigim :
Bak ben sana simdi anlatayimda saskinligini gidereyim.Canim benim asil blogum
http://guldencehobi.blogcu.com/ dur canim.
Malesef blogcudaki sorunlar bitmeyince yeni yildan beri tariflerimi blogspotada tasimak zorunda kaldim.Blogcuda bu tarife yorumlar yapilmistir.Tariflerimin cogu blogcudan blogspota transferdir yani.O sebeple sasirmayasin tatlim.
Her iki blogumuda simdi paralel sekilde götürüyorum.Blogcuyada ugrayabilir,blogspotta hic yorum olmayan tariflere orada kim ne yazmis bakabilirsin.
Simdide yxazdigin üc güzel yorum icin cok tesekkür ediyorum sana tatlim.
Görüsmek üzere:)))

sofraozlemi dedi ki...

merhaba,
bende bu keki çok severek senelerdir yapıyorum..iiçine biraz damla çikolata ve kuru üzüm katıyorum brovni niyetine yiyorum:)
ellerine sağlık cnm ..
sevgilerimle..

nino dedi ki...

ellerine saglik nefis gorunuyor

defneylebirlikte dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 14


http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
11.02.2008 - 17.02.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://defneylebirlikte.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''14" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

elinize sağlık çok güzel görünüyor... Sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika