
Malzemesi:
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı iri ceviz içi
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Üst kreması için:
500ml süt
1 su bar. toz şeker.
1,5 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
2 yumurta
1 çorba kaşığı margarin.
Yapılışı:Kurufasulye bir gece önceden ıslatılır.Ertesi gün biraz diri kalacak şekilde pişirilir.Ceviz hariç kek için gerekli malzemeler robotta çekilir.Pişmiş kurufasulye de dahil.Daha sonra iri dövülmüş ceviz ilave edilir.Yağlı tepsiye dökülüp180 derecede yarım saat pişirilir.Diğer tarafta kreması pişirilir. Piştikten sonra kremaya margarin ilave edilir.Soğumuş kekin üzerine krema dökülür ve süslenir.(Ben cevizle süsledim .)Buzdolabında soğuduktan sonra ikram edilir.İkram edilirken de kesinlikle kurufasulyeden yapıldığı söylenmez.Çünkü ön yargılı yaklaşılıp öööökk denilebilir.Ayrıca ismi kurufasulyeli yaş pastaydı ben kestaneli yaptımm .Bilginizeeee.Afiyetttt olsunnnn :)


3 yorum:
nefis olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
Elinize sağlık çok güzel olmuş hem görüntü hemde lezzet süper,yiyenlere afiyetler olsun....
Bu tarifi denedim çok güzel oldu,
teşekkürler
Tülin
Yorum Gönder