Pages

14 Şubat 2008

ÇİN BÖREĞİ VE PDÇS-14

Ev sahipliğini Funda'nın ( http://defneylebirlikte.blogspot.com/ ) yaptığı porselen demlik çay saati etkinliği 14 e bende çin böreğimle katılıyorum.Davetin için teşekkürler Funda'cığım.

Malzemelerimiz:

3 adet yufka
2 yumurta beyazı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 pırasa
1 havuç
1 kuru soğan
1,5 su bardağı süt
Galeta unu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:Soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.İçine ince doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu da ilave edelim.Tu z ve karabiberi de ekleyelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Yumurta beyazlarını çok az tuz ile bembeyaz olana kadar çırpalım.Birinci yufkayı serelim.Üzerine yumurta beyazını sürelim.Sonra ikinci yufkaya sonra da üçüncü yufkaya aynı işlemi uygulayalım.Sigara böreği keser gibi keselim.Ne kadar büyüklükte isterseniz.Hazırladığımız içten koyduktan sonra sigara böreği gibi saralım.Sütün içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra galeta ununa bulayıp tepsiye sıralayım.200 derecede pişirelim.Sonra servis yapalım.Bu böreğin sıcak halide soğuk halide çok güzel oluyor. Afiyet olsunn

8 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..brek nefis görünüyor.elinize saglık.sevgiler..

made in funda dedi ki...

tarif yayında canım.teşekkür ederim.

berrin dedi ki...

çin böreğini bu şekilde pişirmeyi hiç denememiştim - deneyeceğim
ellerinize sağlık

made in funda dedi ki...

düzelttim canım.uyarın için teşekkürler..

EZGi :)) dedi ki...

CANIM BÖREK ENFES GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK KOCAMAN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

çok hafif ve sağlıklı bir börek ellerinize sağlık mutlaka denicem hoşcakalın

Disalce dedi ki...

çok vitaminli bir börek ..neden çin böreği dendiğini malzemeleri görünce anladım....

ellerine sağlık.....
çok leziz görünüyor...

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
çok severim çin böreğini ellerine sağlık çok güzel olmuş
iyi haftasonları
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika