Tam mevsimi ıspanağın.Güzel bir ıspanak böreğine ne dersiniz.
Malzemesi:
3 yufka
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
İçi İçin :
Ispanak
Peynir
Soğan(incecik doğranacak)
Kırmızı biber(bunların hepsi göz kararı )
Yapılışı:Öncelikle ıspanak güzelce temizlenir.Sadece yaprak kısımları börek için ayrılır.İncecik doğranır.İçine peynir, kırmızı biber ve soğan ilave edilir.Güzelce karıştırılır.Diğer tarafta su ve yağ karıştırılır(Ben genelde süt ve yağ karışımına yumurtada ilave ederim fakat bir türlü annemin ıspanaklı böreğini tutmuyordu.Öğrendim ki annem yumurtasız yapıyormuş ).Yufkanın bir tanesi güzelce masaya serilir ve yarısı sütlü karışımla yağlanır.Yarısına kadar katlanır.Üstüne ıspanaklı içten yayılır rulo yapılıp tepsiye sıralanır.Kalan sütlü karışımda ruloların üzerine dökülür.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
9 yorum:
ellerine saglk canım enfes görünüyor.kocaman sevgiler
selam canım,
nefis görünüyor valla bir dilim versen hiç hayır demem şimdi..:))
ama bir küçük uyarı yapayım malzeme listesinde süt ve yağ; anlatım bölümünde su ve yağ demişsin...Ben biliyorum ki farketmez ama düzeltmek istersen diye uyarayım dedim...
sevgilerimle iyi haftalar dilerim
Ispanakli börege bayilirim.Sahane olmus,ellerine saglik.Sevgiler.
işte buu.. peynir ve ıspanak çok yakışıyorlar. bende yaptım dün bloguma koydum..desene pişti olduk senle :)
Ne kadar estetik bir sunum olmuş, eminim tadı da enfestir, ellerinize sağlık,
Sevgiler....
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Ispanagıda çok severim sıcak sıcakkk.
çok güzel bu börek ellerine sağlık sevgi hanım size hayranım hep takdir etmişimdir diş doktoru olmak ve bu güzel tarifler sizi çok seviyorum sizden mor lahanalı yoğurtlu karışımın tarifinide istiyorum şimdiden teşekkürler nermin
bu böreği görüp de hayır demek ne mümkün
ellerine sağlık
sevgiler
böreginde güzel azımı sulandırıyo ama ben peynirsiz deniyim
müzeyyen
Yorum Gönder