Çok kolay ve çok hafif bir pastaya nedersiniz .Bu tarifi çok önceden bir blogdan almıştım ama nereden olduğunu hatırlayamıyorum.Bunun için kendisinden özürdiliyorum.
Pandispanya Malzemesi:
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
(türk kahvesi fincanı kullanılacak)
Muhallebinin malzemeleri:
1.5 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
Yapılışı:26 - 28 cm çapındaki kalıp yağlanır.Yumurta ve şeker çırpılır .Diger malzemeler ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir.Kalıba dökülür.170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.30 -35 dak.Pandispanya pişerken muhallebi hazırlanır
Muhallebinin yapılışı: Un ,şeker,süt karıştırılır.Ocağın üzerinde karıştırarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca altı azaltılır ve tereyağı ilave edilir.Vanilya katılır tekrar karıştırılır.Pandispanya piştikten sonra 2-3 dak. bekletip kalıptan çıkarılır.Tam ortasından ikiye bölünür.Muhallebi ılıdıktan sonra pandispanyanın alt bölümüne yayılım.Üst pandispanyayı muhallebinin üzerine yavaşca yerleştirilir. Üzerine tel süzgece koyacağımız pudra şekeri serpilir.
6 yorum:
Canım ellerine sağlık gerçekten kolay bir tarif olmuş...
süper olmuş bu yaaa.alman pastasına bayılırım.birde kolay uygulanabilen bir tarif olması cabası.ellerine saglık canım
sevgiler
alman pastası favori pastamdır.çok güzel olmuş ellerinize sağlık.sevgiler.
Beğenmenize çok sevindim
Teşekkürler
İşinde başarılı bir bayan olarak, artı birde bu kadar marifet.... Tebrik ediyorum. Pratik ve lezzettli tarifler içinde teşekkürler. ellerinize sağlık.
DİCLE
Aplaaa bana alman pastası yap.....
Lütfeeeennnnn :(
Yorum Gönder