Geçen gün blogları gezerken mekanımız mutfakta http://mekanimizmutfak.blogspot.com/2006/09/kftesir_25.html bu tarifi gördüm.Oldukca değişik geldi.Güzel olacağını düşünerekten bir kenara not ettim.Fırsatını bulduğum bir anda denedim.Kim yediyse çok beğendi ve sitende yayınla bu tarifi dediler.Ben de sizin beğeninize sunuyorum.Yalnız tarif üzerinde ufak bir değişiklik yaptım kuşbaşı et yerine ben kıyma kullandım.Sevgilerle
Malzememiz:
-1 su bardağı köftelik ince bulgur
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Aldığı kadar un
-300 gr. kıyma
-1 kase sarımsaklı yoğurt
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Pul biber, kırmızı biber, tuz, karabiber
Hazırlanışı :Bulguru üzerini kapatacak kadar sıcak su ile ıslatın. 10-15 dk. dinlendirin. Daha sonra 1 yumurta, tuz ve erittiğiniz tereyağını ekleyip yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar un ilave edin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. ( Hamur elinize yapışırsa elinizi çok az ıslatabilirsiniz) Kaynayan suda köfteleri 10-12 dk. haşlayın.Bu arada bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kıymayı kavurun.Kıymanın içine tuzunu ve karabiberinide ilave edin.Küçük bir tavada kalan zeytinyağı ve pul biberi kızdırın. Haşlanan köfteleri tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine kıymayı dökün.En üstüne de hazırladığınız yağdan gezdirip servis edin.Afiyet olsun...
2 yorum:
Eminim benim severek yiyeceğim bir lezzet. .ben de kenara not aldım :)))
çok beğendim yemeğinizi ellerinize sağlık.
Yorum Gönder