Malzememiz:
- 4-5 yumurta (yumurta küçükse 5 olsun)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr margarin ya da tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı reçel
Yapılışı:Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice çırpın.Daha sonra içine tereyağı ilave edip biraz daha çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve yoğurun.Hamurun üç eşit parçaya bölün.Bir parçasına kakaoyu katıp iyice yoğurun.Biri kakaolu olmak üzere iki parça hamuru dondurucuya koyun.Kalan parçayı yağlanıp unlanmış yuvarlak kelepçeli (22 cm)
kalıba yayın.Üzerine reçel sürün.Dondurucuda yarım saat beklemiş olan kakaolu hamuru
çıkartıp yaydığınız hamurun üzerine rendenin büyük kısmı ile rendeleyin.
Ayırdığınız yumurta beyazlarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpın.Toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin ve son olarak nişastayı ekleyin.Beş dakika kadar daha çırpın.Kakaolu hamurun üzerine düzgünce yayın.Ayırmış olduğunuz son hamuru da köpüklü karışımın üzerine rendeleyin.180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun.
3 yorum:
bende yaparım ailecek seviyoruz
ellerine sağlık canım
denemek istediğim bir kek.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Teşekkürler.Güzel bir lezzet.Afiyet olsun.
Yorum Gönder